Hitta rätt snabblån

Snabblånebranschen har haft det stormigt under flera år. I stort sett hela branschen beskylls för att erbjuda ofördelaktiga mindre lån. Diskussionerna har främst kretsat kring väldigt högra räntor och avgifter. Det är något som visar sig när man räknar ut den effektiva årsräntan för många snabblån. Den effektiva årsräntan innefattar såväl löpande ränta som avgifter (t.ex. startavgift och avi-avgift).

budgetera för lånDet finns dock sätt att hitta så bra långivare som möjligt och på så vis få ner kostnadrna för lånen. Det gäller bara att sätta sig in i de olika bankernas lånevillkor. Strssa inte fram ditt beslut utan tillåt dig att kasta bort långivare som inte erbjuder en schysst ränta eller övriga villkor. På sajten Låna Pengar 365 hittar du många olika långivare. De är recenserde och det finns länkar till mer information om de olika typerna av lån som erbjuds.

De viktigaste kostnaderna i samband med ett snabblån är:

  • Avgifterna
  • Räntan
  • Löptiden

Ofta är det avgifter som står för den största kostnaden för snabblånen. Den vanliga räntan sättsvnligtvis lågt, men kompenseras av att lägga på extra höga avgifter. På så sätt maskerar visa banker kostnaden för sina snabblån. Löptiden är också viktig att ha koll på. För att man ska kunna planera sin avbetalning korrekt behöver man veta när lånet måste vara återbetalat. Vanligtvis ska ett snabblån vara återbetalat på mellan 30 och 90 dagar. Hur lång tid man får på sig bestäms vanligtvis av lånets storlek. Lån upp till 3000 kr brurka ha en löptid på 30 dagar. Lån mellan 3000 och 6000 kr en löptid på 60 dagar. Till sist brukar lån över 6000 kr ha en längr löptid på 90 dagar.

Det är ju rimligt att större lån kan avbetalas under längre tid, men i själva verket blir man ju tvungen att betala en ungefär lika stor summa varje gång, oavsett om man väljer att låna mycket eller lite pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *