Rut-avdrag för städning

rut-avdragJag har funderat på det här med rut-avdrag för städhjälp hemma. Det kanske inte skulle vara så dumt ändå efterosm det gör att jag får mer tid till familjen, men kanske framförallt för mig själv. Under tiden någon annan städar hemma kan jag smita iväg och gå på stan och göra olika ärenden. Egentligen är det väl inte så konstigt om man hyrde in någon som kan städa hemma. Det är väl få människor som moraliserar över att många i Sverige har diskmaskin för att slippa diska för hand. Jag tror grejen med städhjälp handlar om att några tror att man sätter sig på andra människor bara för att man anlitar dem att städa i ens hem. Det har ju till exempel kallats pigavdrag för att anspela på en svunnen tid då brukspatronen hade en hel armé av tjänstefolk som skötte allt det praktiska.

Rut-avdraget har vad jag vet också skapat många nya jobb och en hel bransch som enbart satsar på städning hos privatpersoner. Det kan väl inte vara fel att det skapas jobb, eller? Jag tjänar lite extra fritid samtidigt som någon får jobb, win-win!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *