Tjäna pengar på din blogg

Idag finns det mängder av människor runt om i världen som lever på att blogga, och ännu fler bloggare använder sin blogg som extra inkomstkälla för att dryga ut hushållskassan genom sin hobby. Det är faktiskt inte alls särskilt svårt att börja tjäna pengar på din blogg, och när man väl har kommit igång så blir det bara roligare och roligare desto mer slantar som rullar in på kontot.

Hur tjänar man pengar på bloggen?

Det är inte alls svårt att tjäna pengar på bloggen, och man behöver absolut inga förkunskaper för att komma igång med att tjäna pengar. Tvärt emot vad många tror, så behöver du inte heller ha någon speciellt stor eller känd blogg för att börja tjäna pengar på din blogg. Givetvis kommer inkomsterna öka i förhållande till hur många läsare du har, men det är en myt att det behövs flera tusen läsare dagligen för att man ska kunna tjäna pengar.

Den vanligaste och mest traditionella metoden för att tjäna pengar på en blogg är att låta olika typer av företag och annonsörer visa sina annonser på din blogg mot en viss ersättning. Det kan låta jobbigt att behöva kontakta annonsörer och företag som vill annonsera, men glöm det! Det finns mängder av olika annonsprogram och affiliate program som sköts helt automatiskt och som är extremt enkla att komma igång med.

Det mest optimala annonsprogrammet för att tjäna pengar

Det finns nästan lika många åsikter som det finns annonsprogram om vilket program man bör använda sig utav, och vilket som är bäst för att tjäna pengar på din blogg. Vilket program som är enklast att komma igång med är dock de flesta överens om – nämligen Googles egna annonsprogram Google adsense.

Google Adsense är ett annonsprogram som visar textannonser som är relaterade till innehållet på den hemsida eller blogg som annonsen är applicerad på. Med andra ord så kommer Google till exempel visa annonser om hästar på en hemsida eller blogg som handlar om just hästar helt automatiskt.

När en besökare till din blogg sedan klickar på någon av annonserna som du har placerat på din blogg, så kommer du att få pengar. När ditt saldo sedan överstiger en viss utbetalningsgräns så kommer du att få betalt direkt in till ditt bankkonto.

Det är mycket enkelt att komma igång med Google Adsense, och det enda du behöver göra är att anmäla din hemsida eller blogg till programmet.

Andra affiliate-program för din blogg

Det finns även en hel del andra annonsprogram som du kan använda dig utav för att börja tjäna pengar på din blogg. Ett av de vanligaste sätten, efter Google Adsense är att att visa olika typer av annonser som affiliate. Att vara affiliate innebär att man marknadsför olika produkter för företag. Det kan till exempel innebära att du väljer att rekommendera ett par fina skor i ett blogginlägg som du har köpt i en webbshop. I inlägget lägger du sedan en länk till webbshopen, och när sedan dina besökare går in på webshopen och köper ett par skor så får du pengar för att du förmedlade en kund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *