Köpa hund till familjen

En hund kan tillföra mycket till en familj och blir ofta en extra familjemedlem. Det är mycket att tänka på innan du köper en hund. Du behöver införskaffa massa praktiska saker inför att en valp ska flytta in. En valp behöver allt från tuggleksaker till en skön hundsäng. Det finns många hundsängar att välja mellan. Se till att köpa en som passar hunden ni köpt när den är färdigväxt. Mat, koppel och halsband är andra saker som behövs.

En valp tar mycket tid

Innan familjen köper en hund är det viktigt att se över livssituationen. Fråga dig om det fungerar att ha en hund i familjen just nu. Tänk även på att hunden lever väldigt många år. Det finns stora likheter med att skaffa barn när en hund köps. En valp behöver ständig uppsyn den första tiden och kräver mycket av dig som hundägare. Innan familjen bestämmer sig för en hund behöver alla vara överens om att hjälpas åt att ta hand om den.

Välja rätt hundras

När alla är överens om att köpa en hund är det dags att välja en hundras. Hundrasen ska passa in i familjen och gilla barn. Läs på om olika raser för att hitta den som passar bäst in i familjen.

Bli en familj