Välj rätt familjebil

Funderar du på att köpa en ny bil till familjen? Kanske är det så att den befintliga är för trång eller så kommer ni helt enkelt att bli fler inom en snar framtid. I takt med att familjen blir större blir också kraven fler och en säker och trygg familjebil är ett måste.

Det finns flera orsaker till varför man kan vara i behov av en ny bil som är mer anpassad till den familj man har. Det kan t.ex. handla om att den gamla inte känns tillräckligt trygg, att bagageutrymmet inte är tillräckligt stort för vagnar och packning eller att det inte finns tillräckligt med sittplatser för alla. Det kan även handla om att man vill ha en förbättrad komfort med mer utrymme.

Bästa tipsen när du ska välja familjebil

Det finns många saker att tänka på när du ska köpa en ny familjebil och vi har tagit fram de bästa tipsen för att göra ditt val enklare. Genom att fundera lite extra på dessa fyra punkter kan du göra ett val som du kommer bli nöjdare med och få en bil som håller för er livsstil. När det sedan är dags att köpa rekommenderar vi att du använder en trygg bilhandlare, t.ex. Riddermark bil som säljer allt från praktiska transportbilar till sportbilar, familjebilar och mycket mer.

Vad har ni för behov?

För att ta reda på vilken bil som passar dig och din familj måste du först fundera över era behov. Hur många familjemedlemmar är det som ska få plats och brukar ni oftast åka korta eller långa sträckor? Planerar du att använda bilen på en daglig basis eller ska den främst fungera för utflykter och äventyr?

Utrymme och komfort

Med barn i bilen är komfort och utrymme extra viktigt. För en familj på maximalt fyra personer brukar det vanligtvis räcka bra med en kombi, medan den större familjen kan vara i behov av en minibuss eller en SUV. När det kommer till utrymme ska du inte bara tänka på antalet personer, utan även packning, resväskor, barnvagnar och bilbarnskydd. Vill du ha en mindre bil men behöver bra utrymme kan en takbox vara ett bra komplement.

Vad har du råd med?

Det är lätt att drömma sig bort när man tittar på nya bilar, men kom ihåg att sätta en budget för hur mycket din familjebil får kosta. Titta inte bara på själva inköpspriset, utan fundera även över de löpande driftkostnaderna. En ny bil är dyrare i inköp, men oftast billigare i drift. En begagnad bil kan du hitta för en billig peng, men eftersom den är äldre kan den också bli dyrare i form av t.ex. försäkring och drivmedel.

Hur ska du använda bilen?

Du ska naturligtvis använda bilen för att åka med, men hur mycket planerar du egentligen att använda dig av den och hur långa sträckor kommer du att åka? En bil som används dagligen är i behov av större underhåll, vilket i sin tur leder till högre kostnader för reparation och service. Ska du åka långa sträckor måste du säkerställa dig om att bilen är bekväm.