Spara pengar som familj

Som barnfamilj kan det alltid vara lite knepigt att få pengarna att räcka. Det är många som ska ha kläder, håller på med fritidsaktiviteter och äter mat. Som tur är finns det många sparknep ni kan ta till för att få pengarna att räcka lite längre. Som barnfamilj är det alltid viktigt att ha en liten buffert ifall något oförutsägbart skulle hända.

Det första ni som föräldrar kan göra är att se över avtal. Går det spara genom att få en billigare hemförsäkring eller genom att byta elavtal. Det kan ses som ganska obetydliga utgifter men många bäckar små som de säger. En annan liten avgift som också går av varje månad är olika typer av streamingtjänster. Behövs det verkligen Netflix, Viaplay, Cmore och allt vad det kan vara eller räcker det med en eller två av dem?

Minska matsvinnet

Någonting annat som också är bra att se över är maten. Livsmedel är en av de största utgifterna för en familj. Försök att köpa lite billigare mat och se framförallt till att minska matsvinnet. Vi slänger väldigt mycket mat helt i onödan vilket är både dyrt och dåligt för miljön. Du kan även se till att bli medlem på dina lokala matbutiker och handla när de har bra erbjudanden. På detta sätt kan du spara mycket mer än du tror. Tänk också på att titta en extra gång i frysen innan du handlar. Ofta finns det faktiskt redan mat hemma som duger gott och väl till en middag.