Kalla till familjeråd om städning

Det kan tyckas enkelt att sköta städningen i en familj. Det finns ju många som kan hjälpa till, eller? Faktum är att städning ställer till med flest konflikter i familjelivet. Finns det samtidigt små barn i familjen som sprider sina leksaker överallt kan det kännas riktigt motigt. Läs mer om hur du löser städkonflikterna här.

Familjeråd

Det viktigaste är att inse att städning är något som är hela familjens uppgift. Även barn kan tidigt lära sig att det är bra att städa undan saker de har lekt med. Det kan underlätta rejält om barnen kan ta större ansvar för sina utrymmen. Viss extrastädning får du som förälder dock räkna med. Det som ställer till med mest friktion är om du och din partner inte kommer överens om vem som ska sköta städningen. Resultatet blir ett stökigt hem som ingen trivs i. Kalla därför till familjeråd och diskutera med samtliga medlemmar i hushållet vad ni som familj kan göra för att lösa problemet.

Överväg hemstädning

Kan ni inte enas om hur städningen ska fördelas kan det vara en god idé att överväga att anlita lokalvård via ett företag som Vardagsfrid. Det är nämligen precis det resultatet familjen får – vardagsfrid. Genom att låta någon annan sköta lokalvården och hemstädningen får familjen mer tid över till annat. När den ständiga källan till konflikter inte längre finns kan familjen fokusera på att spendera mer kvalitetstid tillsammans. Tråkiga siffror visar att 40 % av alla svenskar bråkar om städning. Svenska hem är också rejält smutsiga och många städar sällan. Det finns med andra ord ett stort behov av lokalvård och hemstädning. Särskilt barnfamiljer har svårt att få tid och ork att räcka till. Kommer ni fram till att hemstädning kan vara rätt lösning för er kan ni besöka vardagsfrid.se och läsa mer.